nl
Maak een afspraak
Blijf op de hoogte

Het Curendis credo

Hoe maken we mensen met acute pijn of aanslepende lichamelijke problemen toch weer beter? Hoe schenken we hen het plezier terug van gezond en gelukkig door het leven te gaan? Dat is wat ons drijft. Vanuit onze roots in de chiropractie en de sport- en pijngeneeskunde breiden we onze expertise nu verder uit naar andere domeinen zoals ingrepen voor pijnbestrijding, radiologie, borstkanker en rugrevalidatie.

We blijven daar bescheiden in, omdat we op ons eentje de wereld niet gaan veranderen. Maar ook ambitieus, omdat we overtuigd zijn dat we met elke bescheiden bijdrage die we leveren, toch een verschil maken.

Hoe doen we dat?

Door wetenschappelijk onderbouwde adviezen en oplossingen aan te bieden. Door innovatie te omarmen. Door niet in hokjes te denken, maar te geloven in de rijkdom van kruisbestuiving en samenwerking vanuit verschillende disciplines. Door bruggen te bouwen – ook digitaal – met andere specialisten. Door empathisch te focussen op het bredere verhaal van én achter elke patiënt. Door bovenal het belang en het comfort van die patiënt voorop te stellen.

Niemand komt voor zijn plezier bij ons terecht. Maar we maken het iedereen wel zo aangenaam mogelijk. We behandelen elke patiënt zoals we onszelf of onze naasten zouden behandelen.

In dat opzicht moet je ook onze invulling van het begrip innovatie zien. Die beperkt zich niet tot technologie. Bij Curendis gaat het om een vernieuwende manier van denken, met één doel voor ogen: de best mogelijke gepersonaliseerde zorg bieden.

We slagen daar in door volledig ongebonden en onafhankelijk te werken.  Zo investeren we sneller en gerichter in nieuwe oplossingen.

Hokjesmentaliteit en strakke hiërarchie kennen we niet. Een voorbeeld: komt het de patiënt ten goede om samen met een chirurg, radioloog en chiropractor rond de tafel te zitten? Wordt onze diagnose en behandeling dan beter en winnen we daar tijd mee? Dan doen we dat toch gewoon? We luisteren naar elkaar als gelijkwaardige partners, elk vanuit zijn expertise, niet vanuit een top-down structuur. Ons uitgangspunt: hoe meer pijn we verlichten bij onze patiënten, hoe beter.

Toch ga je ons nooit horen zeggen dat wij wonderdoeners zijn. Hoop en perspectief bieden? Doen we. Valse beloftes? No way. Wetenschap moet nederig blijven. Als we aanvoelen dat het niet gaat lukken, zeggen we het ook. Die transparantie, eerlijkheid en openheid ervaren onze patiënten als verfrissend.

En waarom zouden innovatieve wetenschap en klantvriendelijkheid niet hand in hand kunnen gaan? Wie bij Curendis wil werken, zal bekwaam en behulpzaam zijn of zal hier nooit werken. Hier is geen plaats voor grote ego’s. Onze patiënt-eerst-attitude begint al zodra je binnenstapt. Kijk rustig om je heen, vergelijk met de doorsnee wachtzaal en je voelt meteen het verschil. Hier ben je geen nummer, je bent welkom. En dat blijft zo in elke fase van de behandeling en opvolging.

Medisch vernieuwend, sterk wetenschappelijk en toch zorgzaam, warm en empathisch. Daar staan we voor, daar gaan we voor. Die richting moeten de zorg en de geneeskunde van de toekomst volgens ons inslaan. Een technische ingreep voor een medisch probleem zien wij niet als eindpunt maar als vertrekpunt. Het gaat finaal om de positieve impact op mensen. Velen stappen Curendis binnen met de handen in het haar en het kopje naar beneden. Maar ooit komt het moment dat ze na een geslaagde behandeling zich stukken beter voelen. Met een positiever zelfbeeld, in betere mentale en fysieke gezondheid, klaar voor een nieuwe fase in het leven … Zeg nu zelf: is er iets mooier dan dat?